Dr Mijić otkriva kako gledati serije i filmove 48 sati i usput vježbati

Gledanje serija i filmova uz vježbanje!

[cmsmasters_row][cmsmasters_column data_width=”1/1″][cmsmasters_text]

Dok ste na poslu, poželjno je svakih petnaestak minuta kratko prošetati i protegnuti noge, a ako ste kod kuće, zadubljeni u napetu seriju, trebali biste se ustati svakih pola sata do 45 minuta i razgibati sve zglobove – objašnjava dr. Šime Mijić, specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije, subspecijalist reumatolog, stalni sudski vještak i član American College of Rheumatology.

Bitno je, ističe dr. Mijić, s vremena na vrijeme promijeniti perspektivu i aktivirati sve mišiće, što zbog toga kako bismo uklonili mogućnost upala, kočenja i bolova, a s druge kako bismo izbjegli duboku vensku trombozu uzrokovanu cjelodnevnim sjedenjem. Iz istog razloga, objašnjava dr. Mijić, putnicima koji lete na drugi kraj svijeta savjetuje se da tokom putovanja povremeno šeću avionom. Ako planirate dva dana ležati pred svojim omiljenim ekranom, dr. Šime Mijić predlaže da obratite pažnju na hranu koju planirate konzumirati: umjesto rafiniranih šećera, osim u ovom, nepovoljnih za organizam u svakom trenutku, birajte svježe voće i povrtne grickalice. Jedite hranu bogatu vlaknima te u meni ubacite nešto fermentiranih namirnica kao što su jogurt, kefir ili pak – pivo.

Iako je šetnja stanom i brzinsko razgibavanje u pauzi između dvije epizode najbolji izbor za koji se u ovoj situaciji možete odlučiti, kretanje ne znači nužno pomicanje s točke A do točke B. Gibati se možemo – i ležeći. Bitno je jedino, objašnjava fizijatar, s vremena na vrijeme promijeniti perspektivu i pokrenuti sve mišiće.

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row][cmsmasters_row data_shortcode_id=”w01m3lnap” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom_large=”0″ data_padding_top_large=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”p96008a0f” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_embed shortcode_id=”vnygx66yj” link=”https://www.youtube.com/embed/fwBmqWdlef8″ animation_delay=”0″][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Odgovori

Domobranska 25, Zagreb

Dogovorite termin

Dogovorite termin

01 3737 333

Pošaljite upit

Pošaljite upit

info@faktorzdravlje.com

Poliklinika Faktor Zdravlje
Call Now ButtonKontakt