Sistemske bolesti u reumatologiji

Sistemske bolesti u reumatologiji, fizijatriji i imunologiji, osim mišićno-koštanog sustava, zahvaćaju sve ostale organe i organske sustave (probavni, dišni, mokraćni, reproduktivni, očni, živčani, krvožilni, hematološki, endokrini, kožni). Nazivamo ih i sistemske bolesti vezivnog tkiva.

Reumatologija je struka koja se bavi složenim odgovorima koji se odnose na bolesti koje mogu zahvatiti bilo koje tkivo i organ. Upravo su specijalisti reumatolozi posebno obučeni da otkriju te rijetke bolesti. Također, bolest se često ne pokaže u svom punom obliku, a nerijetko dolazi i do sindroma preklapanja i miješanja kliničkih i laboratorijskih nalaza. Potrebno je puno strpljenja jer su sve te bolesti objektivno teške i neizvjesne, ali uz napredak medicine, novih lijekova i dijagnostike pozitivni pomaci su vidljivi.

Imajte povjerenja u svog reumatologa jer samo suradnjom vas, obiteljskog liječnika i specijalista reumatologa možete se uspješno boriti s tim teškim i još uvijek nedovoljno poznatim bolestima.

Sistemski eritemski lupus

Sistemski lupus je upalna kronična, multisistemska bolest što znači da zahvaća više organa i organskih sustava. Autoimuna prirode bolesti praćena je nizom znakova i simptoma.

Domobranska 25, Zagreb

Dogovorite termin

Dogovorite termin

01 3737 333

Pošaljite upit

Pošaljite upit

info@faktorzdravlje.com

Poliklinika Faktor Zdravlje
Call Now ButtonKontakt