Opća kineziologija

Opća kineziologija

Znanost o pokretu nazivamo kineziologija, upravo znanstveno utemeljena disciplina pomaže unapređenju ljudskog zdravlja. Procesi vježbanja imaju svoje zakonitosti te upravljanje vježbanjem kako bi predvidljivo postigli uspjeh kako kod sportaša, rekreativaca tako koji su zdravi ali i kod osoba nakon ozljeda i oštećenje tkiva ili organa. U fizikalnoj medicini i rehabilitaciji kineziologija odnosno vježbanje pridonosi unapređenju zdravlja, održavanju i kondicioniranju motoričkih znanja i vještina, sprečavanju urušavanja postignute razine tjelesne sposobnosti, a kada je riječ o natjecateljskoj razini vrhunskog sportaša ona dobiva svoj maksimalan učinak. Kineziterapija ima učinak na pojedinačne organe, organske sustave ali i cijeli organizam. Kineziološka rekreacija izlazi iz okvira strogo medicinskih razloga iako je blisko vezana jer u bio-psiho-socijalnom smislu ima presudan utjecaj na ljudsko zdravlje.

Kineziologija ima za cilj i educirati osobu kako bi se temeljna znanja, sposobnosti i motoričke vještine primijenile u prevencija padova, redukciji, tjelesne mase, prevenciji kardiovaskularnih i neurovaskularnih rizika, dakle ne samo zdravlju lokomotornog sustava nego i zdravlju neurološkog, endokrinog, probavnog, respiratornog i drugih tjelesnih sustava odnosno cijelog organizma. Kruna kineziologije uz čini vrhunski sport kada se maksimalnim naporima postižu vrhunski rezultati.

U poliklinici Faktor zdravlje naši liječnici, kineziolozi i fizioterapeuti pomoći ćemo vam da se oporavite nakon bolesti i ozljede, vratite u vrhunsku formu, da je zadržite i uživate u zdravom i bezbolnom pokretu.

Domobranska 25, Zagreb

Dogovorite termin

Dogovorite termin

01 3737 333

Pošaljite upit

Pošaljite upit

info@faktorzdravlje.com

Poliklinika Faktor Zdravlje
Call Now ButtonKontakt