Rehabilitacija

Rehabilitacija je grana medicine direktno povezana s fizikalnom medicinom. Predstavlja integriranu medicinsku struku koju nazivamo fizikalna medicina i rehabilitacija. Rehabilitacija je proces transformacije osobe sa svim svojim stanicama, tkivima i organima prilikom određene oštećene funkcije. Rehabilitacija liječi funkcionalna ograničenja te omogućava osobi, upotrebom medicinskih tretmana, adaptacijskih pomagala te same fizikalne terapije, re/uspostavu maksimalne mogućnosti.

Rehabilitacija je medicinski tretman kojim se vraća funkcija i struktura tkiva. Rehabilitacija u fizikalnoj i rehabilitacijskoj medicini uključuje dijagnostiku i liječenje prije svega mišićno-koštanih bolesti, ali i svih stanja koja su vezana uz procese habilitacije i rehabilitacije. Fizikalna medicina i rehabilitacija uključuje fizikalne modalitete i procedure, vježbanje te lijekove. Fizijatar će vam nakon pregleda i sagledavanja svih ostalih medicinskih problema predložiti najbolji način rehabilitacije.

Opća-rehabilitacija-i-kondicija

Opća rehabilitacija i kondicija

Rehabilitacijom se eliminiraju kompenzacijski i biomehanički deficiti ili se te deficite smanjuje na najmanju moguću mjeru ponekad ih se i upotrebljava kako bi se uspostavio funkcionalni pokret.

Domobranska 25, Zagreb

Dogovorite termin

Dogovorite termin

01 3737 333

Pošaljite upit

Pošaljite upit

info@faktorzdravlje.com

Poliklinika Faktor Zdravlje
Call Now ButtonKontakt