Sportska rehabilitacija

Rehabilitacija sportaša kruna je rehabilitacije kako poradi zahtjevnosti samog procesa tako i zbog brzine povratka sportaša u redoviti trenažni proces kako bi nastavio postizati vrhunske sportske rezultate. Upravo se tu i postavlja praktično pitanje kako biološke procese koji imaju svoje zakonitosti uskladiti sa željama sportaša. Liječnik specijalist fizijatar u rehabilitacijskom procesu koordinira i provodi dijagnostiku i liječenje s ciljem prevencije budućih ozljeda i minimizacije oštećenja tkiva. Naša ustanova surađuje s Kineziološkim fakultetom jer naši stručnjaci nisu suradnici samo u nastavnom procesu već i u znanstvenom području. Kineziolozi su sastavni dio rehabilitacijskog tima uslijed svojih specifičnih znanja i afiniteta koji mogu pomoći u rehabilitaciji sportaša. Naši liječnici specijalisti i kineziolozi su međunarodno educirani akreditirani stručnjaci na polju rehabilitacije sportaša, dijagnostike i liječenja sportskih ozljeda.

Liječenje profesionalnih sportaša i svih koji imaju aktivan pristup sportu zahtijeva dobru i kontinuiranu medicinsku skrb. Ishod liječenja sportaša za cilj ima povratak vrhunskoj natjecateljskoj razini u punom obujmu. Ozljede koje nastaju mogu biti posljedica akutne traume, kronične ozljede ili sindroma prenaprezanja. Sve regije na tijelu mogu biti zahvaćene sportskim ozljedama, a zbog učestale prisutnosti specifične ozljede u pojedinom sportu neke se upravo po njima i nazivaju. Ozljede kralježnice i glave zauzimaju posebno mjesto porao mogućeg oštećenja centralnog živčanog sustava, leđne moždine i izlazišta perifernih živaca. Dok su ekstremiteti u zavisnosti od sporta više ili manje zastupljeni. Evaluacija pacijenta sportaša ima svoje posebnosti i zbog psihičke traume kad iz pune snage netko bude vezan za krevet, štake i dugotrajan proces rehabilitacije. Svako zanemarivanje i stavljanje sportaša u ruke nestručnoj osobi koja nagađa, koja bez dijagnostike i sustavne medicinske skrbi opasna je i neprihvatljiva, jer je teško kada se ima svu dijagnostiku i znanje a kamoli kada nestručne osobe pokušavaju nešto učiniti. Slučajno liječenje i anegdota bez konzultacija s liječnikom i stručnim osobama kako što su fizioterapeuti i kineziolozi koji vam mogu pomoći u rehabilitaciji ne smije se dogoditi.

Prikladna dijagnostika i interpretacija sportaša, upotreba optimalnih fizikalnih modaliteta, primjeran lijekova, neoperativnih i operativnih tehnika liječenja ozljeda i stanja u fizijatriji i sportskoj medicini uz multidisciplinarni pristup liječenju i prevenciji zadatak je Poliklinike Faktor zdravlje. Liječenje zahtjeva poznavanje specifičnosti sportaša i sporta, kako djece tako, ženskih i muških sportaša, njihove nutritivne potrebe, hormonskog statusa ali i bolesti i stanja koje sportaš ima ( srčanih, koštanih, plućnih, endokrinih i drugih. ). Sportaši invalidi odnosno osobe s posebnim potrebama, umjetnici koji u svom radu predominantno koriste tijelo (glumci, plesači, ali i glazbenici) su naši pacijenti.

Rehabilitacija-centralnog-živčanog-sustava-u-sportu

Rehabilitacija centralnog živčanog sustava u sportu

Ozljede mozga i leđne moždine su česte u sportu. Traumatske ozljede glave mogu imati ozbiljne posljedice i zahtijevaju stručnu rehabilitaciju.

Domobranska 25, Zagreb

Dogovorite termin

Dogovorite termin

01 3737 333

Pošaljite upit

Pošaljite upit

info@faktorzdravlje.com

Poliklinika Faktor Zdravlje
Call Now ButtonKontakt