Fizijatrija

Fizijatrija ili fizikalna i rehabilitacijska medicina je medicinska disciplina koja ujedinjuje niz medicinskih disciplina ali povezuje medicinu s drugim znanstvenim disciplinama. Liječnik specijalist koji se bavi tim područjem naziva se fizijatar ili specijalist fizikalne i rehabilitacijske medicine. On je prije svega doktor medicine koji se bavi koji poznaje univerzalne principe medicine te je usavršavan kako bi pregledom, dijagnostikom i liječenjem koristeći sve svoje medicinsko znanje prenio društvu i pojedinačnom pacijenta.

Fizijatar gleda pacijenata kao cjelinu u svim njegovim aspektima, bio osobnim fizičkima, ali psihičkim, te interakcijom pacijenta sa svojom okolinom, bilo obiteljskom, bilo prijateljskom. Bilo radnom, kako bi se omogućilo maksimum u sudjelovanju osobe u aktivnostima svakodnevnog života unatoč prisutnim teškoćama i kako bi se one umanjile ili uklonile. Fizikalna medicina i rehabilitacija je moderna kraljica medicine kao što je atletika kraljica sportova. Fizijatar koristi i provodi dijagnostičke i terapijske procedure kao što su elektrodijagnostika, muskuloskeletni i vaskularni ultrazvuk, injekcije u zglobove; također su mu na raspolaganju sve dijagnostičke procedure od RTG, kompjutorizirane tomografije (CT), magnetske rezignacije (MRI), scintigrafije skeleta, laboratorijske metode i dijagnostika.

Fizikalna i rehabilitacijama medicina u temeljima ima anatomiju, kineziologiju, biotehniku kako bi koristeći terapijsko vježbanje, fizikalne i kemijske modalitete, lijekove te prirodne ljekovite činitelje reducirala i uklonila bolnost i disfunkciju. Fizijatrija / fizikalna medicina i rehabilitacija u suradnji s reumatolozima, kardiolozima, neurolozima, traumatolozima, ortopedima, pedijatrima, endokrinolozima, neurokirurzima obiteljskim liječnicima i mnogim drugim medicinskim specijalnostima i medicinskim granama omogućava povratak osobe aktivnostima svakodnevnog života. Fizijatar je vođa rehabilitacijskog tima, svojim punim i cjelokupnim medicinskim znanjem predvodi i upravlja procesom liječenja u domeni rehabilitacijskih procesa bilo koje geneze.

Sistemski poremećaji u fizijatriji

Sistemski poremećaji u fizijatriji

Bolesti i stanja koje zahvaćaju više organskih sustava česti su u fizijatriji, tako bolesti mogu zahvatiti više zglobova, više mišića i mišićnih skupina obično su takve bolesti posljedica zahvaćenosti mozga i leđne moždine, dakle neuroloških bolesti stanja nakon moždanog udara ili traumatskih zbivanja kao što su prometne nezgode.

Domobranska 25, Zagreb

Dogovorite termin

Dogovorite termin

01 3737 333

Pošaljite upit

Pošaljite upit

info@faktorzdravlje.com

Poliklinika Faktor Zdravlje
Call Now ButtonKontakt