Rehabilitacija centralnog zivcanog sustava

Rehabilitacija centralnog živčanog sustava

Ponovno uspostavljanje funkcije neurološkog sustava nakon oštećenja nazivamo neurorehabilitacija, uključuje restituciju neurološkog, ali drugih organskih sustava ponajprije mišićno koštanog. Neurorehabilitacija je kompleksna medicinska disciplina ujedinjuje niz medicinskih struka kao što u fizijatrija, neurologija, neurokirurgija, intenzivna medicina i mnoge druge kao što su pomoćne medicinske struke, fizioterapija, radna i okupacijska terapija, sestrinska njega, robotika, te nezdravstvena okolina obitelj, radna i socijalna sredina.

Neurorehabilitacija oštećenja koja zahvaćaju centralni i periferni živčani sustav uzročno i posljedično mogu imati različito patogenezu kao što je vaskularna, metabolička, traumatska, genetska, neurodegenerativna priroda bolesti. Povratak osobe u redovite životne aktivnosti nakon disfunkcije neurološkog sustava zahtjeva dijagnostičko terapijskih postupke, koji su složeni i upravo je to razlog zašto postoji posebna struka fizikalna medicina i rehabilitacija kako bi koordinirala medicinske dijagnostičke postupke, farmakoterapiju i fizikalnu medicinu. Bolesti koje mogu zahvatiti centralni ali i periferni živčani sustav uzročno su vrlo diferentni, a za posljedicu imaju nemogućnost funkcioniranja neurološkog sustava i svega onoga što on nadzire.

Neurorehabilitacija ozljeda mozga i leđne moždine, neurorehabilitacija nakon cerebrovaskularnog incidenta, neurorehabilitacija zbog autoimunih bolesti centralnog živčanog sustava, neurorehabilitacija nakon infektivnih bolesti centralnog živčanog sustava, neurorehabilitacija nakon neurodegenerativnih bolesti dobivaju na značaju posebice stoga što medicinsko znanje, medicini usmjerena tehnologija – neurorobotika i lijekovi imaju stalan napredak.

Domobranska 25, Zagreb

Dogovorite termin

Dogovorite termin

01 3737 333

Pošaljite upit

Pošaljite upit

info@faktorzdravlje.com

Poliklinika Faktor Zdravlje
Call Now ButtonKontakt