Ultrazvuk gleznja i potkoljenice 1

Ultrazvuk gležnja i potkoljenice

Dijagnostički ultrazvuk gležnja i potkoljenice omogućava brzu i preciznu dijagnostiku struktura potkoljenice i gležnja koje su vrlo često izložene traumatskim oštećenjima, ali i upalno-degenerativnim bolestima. Povezanost regija stopala, gležnja i potkoljenice često zahtijeva proširenu ultrazvučnu dijagnostiku. Dijagnostički ultrazvuk dobro vizualizira meke strukture potkoljenice i koljena kao što su mišići, tetive, ligamenti, izljevi oko tetiva i unutar zglobova.

Analizom struktura u prednjem, unutrašnjem, vanjskom i stražnjem segmentu možemo otkriti veliki dio patoloških promjena.

Dijagnostički ultrazvuk dobiva svoju vrijednost uz klinički pregled liječnika koji se bavi patologijom lokomotornog sustava. Sve što dijagnostički ultrazvuk pronađe moramo staviti u kontekst ostalih pretraga (RTG, MRI, CT, scintigrafija i laboratorijske pretrage) jer samo tada liječnik može poduzeti adekvatnu intervenciju; od imobilizacije, fiksacije i tapinga do infiltracije, punkcije, blokade, operativnih zahvata i drugih invazivnih metoda, a to sve uz adekvatnu primjenu lijekova.

Domobranska 25, Zagreb

Dogovorite termin

Dogovorite termin

01 3737 333

Pošaljite upit

Pošaljite upit

info@faktorzdravlje.com

Poliklinika Faktor Zdravlje
Call Now ButtonKontakt