Ultrazvuk perifernih zivcanih struktura

Ultrazvuk perifernih živčanih struktura

KOMPRESIJA ŽIVCA, NEUROPATIJA, TUMOR ŽIVČANIH OVOJNICA
Dijagnostički ultrazvuk perifernih živčanih struktura sastavni je dio analize mekotkivnih struktura, a napretkom ultrazvučnih aparata često ostaje i jedini cilj pregleda.

Dijagnostički ultrazvuk perifernih živaca i njihovih ovojnica omogućava analizu površinskih živaca, osobito onih koji prolaze kroz površinske kanale u kojima može doći do kompresije tih nježnih struktura pa je tako dijagnostički ultrazvuk od velike pomoći kod kompresivnih neuropatija, posttraumatskih i postoperativnih stanja.

Jedna od najčešćih kompresivnih neuropatija je sindrom karpalnog kanala koji se manisfestira trncima, slabošću i bolnošću u području šake i podlaktice te hipotrofijom muskulature. Dijagnostički ultrazvuk uslijed brzog i jednostavnog načina upotrebe predstavlja efikasnu i bezbolnu metodu otkrivanja patologije živčano-mišićnih poremećaja. Dijagnostički se ultrazvuk sve češće primjenjuje u otkrivanju preoperativne problematike, indiciranju operacije ili postoperativnom praćenju.

Metoda je bezbolna, sigurna, repetativna, a i odlična je nadopuna elektromioneurogrfiji (EMNG). Na temelju kliničkih znakova i slikovnog ultrazvučnog prikaza dio kirurga odlučuje se za operativni zahvat, dok fizijatrima i reumatolozima ultrazvučna slika omogućava bolju intervenciju, infiltraciju i ostale metode.

Domobranska 25, Zagreb

Dogovorite termin

Dogovorite termin

01 3737 333

Pošaljite upit

Pošaljite upit

info@faktorzdravlje.com

Poliklinika Faktor Zdravlje
Call Now ButtonKontakt