Opća fizijatrijska dijagnostika

Opća fizijatrijska dijagnostika

Fizijatrijska dijagnostika uključuje složene kliničke, laboratorijske, elektrofiziološke i slikovne pretrage kojima se otkrivaju uzroci bolnosti i limitacije funkcije. Rano prepoznavanje funkcionalnih poremećaja mišićno-koštanog sustava nužno je kako bi specijalist fizijatar pravilno usmjerio proces rehabilitacije prema što ranijem oporavku. Moderna tehnologija i složena laboratorijska dijagnostika ciljano se upotrebljava za potvrdu dijagnoze i u svrhu praćenja bolesti i stanja. Osobito je važna anamneza, odnosno ono što pacijent navodi te je vrlo često upravo ona ključ uspješne dijagnostike i liječenja.

Važan dio fizijatrijske dijagnostike postao je dijagnostički ultrazvuk koji je sastavni dio rada u našem medicinskom centru. Magnetska rezonancija, kompjuterizirana tomografija, konvencionalni rendgen, elektromioneurografija i scintigrafija, uz najsloženije laboratorijske obrade metaboličkih, upalnih i degenerativnih bolesti kostiju i mišića koje se rade u suradnim ustanovama, dobiju svoju pravu vrijednost tek kada ih pogleda i stručnjak, specijalist fizijatar.

U svakodnevnoj kliničkoj praksi fizijatra koristi se naravno i stetoskop, otoskop, tlakomjer, goniometar, inklinometar, podoskop, vibracijska vilica, kapilaroskop, mikroskop, dinamometar, kolor termografija. Sve navedene uređaje i aparate svakodnevno u dijagnostici koriste i naši fizijatri u Poliklinici Faktor zdravlje.

Domobranska 25, Zagreb

Dogovorite termin

Dogovorite termin

01 3737 333

Pošaljite upit

Pošaljite upit

info@faktorzdravlje.com

Poliklinika Faktor Zdravlje
Call Now ButtonKontakt