Reumatologija

Reumatologija se bavi upalnim bolestima koštano-zglobnog sustava. Reumatske bolesti, osim kostiju i zglobova, zahvaćaju i unutarnje organe kao što su pluća, bubrezi, koža, probavni sustav, mozak i oči. Rano otkrivanje upalnih reumatskih bolesti ključno je u njihovom liječenju. Svaka oteklina zglobova, crvenilo, zakočenost u zglobu koja se ne može povezati s traumom nužno nas upućuje na isključenje upalne reumatske bolesti.

Reumatske bolesti imaju svoju nasljednu osnovu te se povezuju s određenim genima i glavnim sustavom tkivne kompatibilnosti (HLA- humani leukocitni antigeni). Stres, bakterije, virusi, kao i pušenje mogu pokrenuti imunološki proces koji tada aktivira stanice koje napadaju zglobove, odnosno zglobne ovojnice, hrskavicu, pripoje kostiju-tetiva i mišića (tzv. enteze) i krvne žile gotovo svih organa.

Ako imate oteklinu zglobova, ako imate kožne promjene, jutarnju zakočenost u šakama i križima, ako imate noćne bolove javite se reumatologu ili fizijatru, on će nakon pregleda i uvida u vaše stanje ordinirati reumatološke i imunološke pretrage, dati lijekove prvog izbora u takvim stanjima te na osnovu pretraga uključiti najbolje lijekove za vaše stanje.

Osim lijekova potrebni su i prirodni pripravci kojih u našoj okolini iz hrane imamo u izobilju, ali često zaboravimo na njih u žurbi i stresu. Vježba je neophodna kako bi smanjili stres i poboljšali kondiciju i sastavni je dio liječenja.

Specijalist reumatolog i fizijatar najbolji su izbor kod dijagnostike i liječenja upalnih reumatskih bolesti, a fizioterapeuti i kineziolozi medicinskog centra Faktor zdravlje pomoći će vam da ustrajete u vježbama i smanjite bolnost i ograničenje pokreta. Ranim otkrivanjem i liječenjem postiže se remisija i kontrola upalne reumatske bolesti kao što su reumatoidni artritis, ankilozantni spondilitis, psorijatični artritis, reaktivni artritisi, vaskulitisi i druge upalne reumatološke bolesti.

Sistemske-bolesti-u-reumatologiji

Sistemske bolesti u reumatologiji

Sistemske bolesti u reumatologiji, fizijatriji, imunologiji zahvaćaju osim koštano, zglobnog i mišićnog ustava i sve ostale organe i organske sustave kao što su probavni, dišni, mokraćni, reproduktivni, očni, živčani sustav, krvožilni, hematološki, endokrini, kožni i dr.

Domobranska 25, Zagreb

Dogovorite termin

Dogovorite termin

01 3737 333

Pošaljite upit

Pošaljite upit

info@faktorzdravlje.com

Poliklinika Faktor Zdravlje
Call Now ButtonKontakt