Fizikalna medicina

Fizikalna medicina je medicinska grana koja ujedinjuje niz medicinskih disciplina ali povezuje medicinu s drugim znanstvenim disciplinama. Fizikalna medicina pomože ljudima kod raznih bolesti ali prije svega onih gdje dominira bolnost i oštećena funkcija. Bolesti koje zahvaćaju mišićno i koštani sustav mogu imati primarno sjelo na njima li mogu biti posljedica oštećenja neurološkog sustava, srčanog, plućnog a mogu biti posljedica sistemskih poremećaja. Liječnik specijalist koji se bavi tim područjem naziva se fizijatar ili specijalist fizikalne i rehabilitacijske medicine. Fizijatar je doktor medicine koji poznaje univerzalne principe medicine te je usavršavan kako bi pregledom, dijagnostikom i liječenjem. Fizikalna medicina odnosno liječnik specijalist fizijatar gleda pacijenata kao cjelinu u svim njegovim aspektima, bio osobnim fizičkima, ali psihičkim, te interakcijom pacijenta sa svojom okolinom.

Fizikalna medicina i rehabilitacija je moderna kraljica medicine kao što je atletika kraljica sportova. Fizikalna medicina provodi dijagnostičke i terapijske procedure kao što su elektrodijagnostika, muskuloskeletni i vaskularni ultrazvuk, injekcije u zglobove; također su na raspolaganju sve dijagnostičke procedure od RTG, kompjutorizirane tomografije (CT), magnetske rezignacije (MRI), scintigrafije skeleta, laboratorijske metode i dijagnostika. Fizikalna i rehabilitacijama medicina u temeljima ima anatomiju, kineziologiju, biotehniku kako bi koristeći terapijsko vježbanje, fizikalne i kemijske modalitete, lijekove te prirodne ljekovite činitelje reducirala i uklonila bolnost i disfunkciju.

Fizikalna /Fizijatrija / fizikalna medicina i rehabilitacija su termini koje se koriste i međusobno prožimaju

Fizijatrija-Faktor-Zdravlje

Fizijatrija

Fizijatrija ili fizikalna i rehabilitacijska medicina je medicinska disciplina koja ujedinjuje niz medicinskih disciplina te povezuje medicinu s drugim znanstvenim disciplinama. Liječnik specijalist koji se bavi tim područjem naziva se fizijatar ili specijalist fizikalne i rehabilitacijske medicine.

Domobranska 25, Zagreb

Dogovorite termin

Dogovorite termin

01 3737 333

Pošaljite upit

Pošaljite upit

info@faktorzdravlje.com

Poliklinika Faktor Zdravlje
Call Now ButtonKontakt