Laser

Laser - fizikalna terapija medicinskim laserom

Medicinski se laser uspješno koristi u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji za smanjenje bolova i oporavak tkiva. Usmjerena monokromatska zraka lasera poboljšava cijeljenje rana i cirkulaciju te tako ubrzava oporavak nakon ozljeda mišića, tetiva, ligamenata i kostiju. Laser ima značajan utjecaj na stanične procese, imunološku funkciju, formiranje kolagena. Optimalni klinički parametri zavise od same ozljede i specifičnosti lokalizacije koju tretiramo. Laser koji se primjenjuje u fizijatriji je fotobiomudulirajući.

Laserske zrake su monokromatske (kontrolirana valna dužina), koherentne (ista faza prostorno i vremenski), kolimirane (paralelno u terapijskim uvjetima bez divergencije). Lasersko svjetlo u tkivu apsorbiraju biomolekule, a tako nastaje stanična proliferacija, produkcija kolagena, ultrastrukturne promjene.

Antinociceptivni-protubolni učinak lasera koristi se kod akutnih i kroničnih bolnih sindroma kako bi se smanjila doza lijekova i nuspojave. Kontaktne metode koristimo poradi boljeg prodiranja i slabije atenuacije dok je nekontaktna primjena rezervirana za rane i tkiva koje je potrebno poštedjeti izravnog dodira.

Domobranska 25, Zagreb

Dogovorite termin

Dogovorite termin

01 3737 333

Pošaljite upit

Pošaljite upit

info@faktorzdravlje.com

Poliklinika Faktor Zdravlje
Call Now ButtonKontakt