optimizacija energetskog statusa organizma nakon covid 19

Optimizacija energetskog statusa organizma nakon COVID-19

Evo nekoliko preporuka:

• Napravite plan i odredite listu prioriteta, uskladite poslovno i privatno, i s vremena na vrijeme podijelite obveze. Raspodjela aktivnosti unutar obitelji i na poslu ključ je dobroga funkcioniranja.

• Procijenite koji su zadatci za vas bitni i ne rasipajte energiju. Netko više voli određene poslove i neke aktivnosti te ih radi s većim entuzijazmom, zato razgovarajte s osobama koje vas okružuju, predložite podjelu i racionalizaciju poslova.

• Bilježite i razmotrite koji su vam bili dobri dani u aspektima fizičkoga, socijalnoga, kognitivnoga (misaonoga) i emocionalnoga funkcioniranja te to uskladite s vašim potrebama, željama i mogućnostima. Uočit ćete da su neki dani biti lakši, a drugi teži.

• Vaše fizičke aktivnosti uskladite s prehrambenim navikama i odmorom.

• Pazite na kvalitetnu prehranu. Na hranu možemo gledati kao na lijek, stoga i količina i kvaliteta hrane imaju znatan utjecaj na naše zdravlje. Esencijalni sastojci u hrani važan su aspekt znanstveno-medicinskih istraživanja. Naprimjer, za petnaest je minerala u tragovima poznato da imaju ulogu u ljudskom organizmu. To su željezo, cink, bakar, krom, selen, jod, flor, mangan, molibden, kobalt, nikal, kositar, silicij, vanadij i arsen. Samo za prvih deset dokazano je da su stvarno neophodni, dok pravu ulogu ostalih još treba rasvijetliti.

Domobranska 25, Zagreb

Dogovorite termin

Dogovorite termin

01 3737 333

Pošaljite upit

Pošaljite upit

info@faktorzdravlje.com

Poliklinika Faktor Zdravlje
Call Now ButtonKontakt