kako se oporaviti nakon infekcije koronavirusom covid 19

Kako se oporaviti nakon infekcije koronavirusom COVID-19?

Preboljeli ste virusnu bolest, ali se i dalje ne osjećate dobro? Čest je to slučaj kod gripe, ali i kod drugih virusnih i baterijskih bolesti. Nakon infekcije mogu se javiti koštano-zglobne tegobe koje uključuju bolove, slabost i umor u zglobovima i mišićima.

Zbog infekcije virusom i reakcije organizma nakon većine virusnih i bakterijskih infekcija osoba će osjećati malaksalost, nedostatak snage, znojenje, bolove u mišićima i zglobovima ili će imati neurološke simptome kao što su glavobolja, trnci i slabost mišića. U većini slučajeva potreban je kvalitetan odmor, kontrolirana tjelesna aktivnost i pravilna prehrana bogata vitaminima, svježim voćem i povrćem, ali i ribom te mesom.

Ponekad može doći do postinfektivnih komplikacija kao što su:
• postinfektivni bakterijski ili virusni artritis
• vrtoglavica
• miozitis
• Lajmska bolest
• postinfektivni sindrom

Postinfektivni virusni sindrom nakon infekcije koronavirusom još se intenzivno istražuje i vrijeme pred nama dat će nam mnoge odgovore. Pratite novosti naših liječnika iz poliklinike Faktor zdravlje u Selskoj 137 u Zagrebu.

Možete nas kontaktirati i putem naše web stranice (www.faktorzdravlje.com), fiksnog (01/3737-333) ili mobilnog (099 3737 333) telefona.

Domobranska 25, Zagreb

Dogovorite termin

Dogovorite termin

01 3737 333

Pošaljite upit

Pošaljite upit

info@faktorzdravlje.com

Poliklinika Faktor Zdravlje
Call Now ButtonKontakt