Plenk Izdrzaj

Plenk

[cmsmasters_row][cmsmasters_column data_width=”1/1″][cmsmasters_text]

Plenk – izdržaj jedna od najefikasnijih vježbi za trup ali i ekstremitete, naizgled bezazlena i jednostavna, ali svatko tko ju je bar jednom probao zna njezinu dobrobit i zahtjevnost. Izvođenjem plenka masne naslage se tope, a mišići jačaju. Plenkom postižemo kontrakciju dubokih i površinskih mišića trupa i udova.

Izvedba: Osloncem na podlaktice i prste stopala uz dodatnu kontrakciju trbušne i zdjelične muskulature stabiliziramo trup u osnovnom položaju, glava i noge su u liniji trupa, pazimo da nam zdjelica ne potone, dobro je malo podviti zdjelicu ( nutacija zdjelice ), čime dobivam dodatni efekt na mišiće trupa i zdjelice. Podlaktice moraju biti u razini ramena ( ne previše naprijed ili nazad ), a stopala ne dalje od 90 stupnjeva u odnosu na potkoljenicu (manje može više ne)

Vježba je sastavni do treninga u gotovo svim sportovima, relativno je poštedna za kralježnicu, dapače ako se pravilno izvodi čuva je.

Kao liječnik specijalist fizijatar – reumatolog koji se bavi lokomotornim sustavom vježbom postižem dodatni učinak i na ostalim organima kao što su srce, pluća i mozak. Imam VAŽNU napomenu; dok izvodimo vježbu moramo disati, dakle nemojte zadržavati zrak.

Plenk se može izvoditi u više inačica:
1. Plenk na ispruženim rukama – čime se aktivira triceps i stabilizatori lopatica.
2. Recipročni plenk – naizmjenično odižemo po jedna ruka i noga čime se uz balans tijela dodatno aktivira muskulatura, time dobivamo na dinamici za sve one koji kažu da je dosadna. Dosada isprika za lijenost.
3. Bočni plenk- osim imenom ta vježba je mu mnogo čemu različita i zahtjeva posebnu temu.

Klasični plenk započnemo s 20 sekundi, te postepeno povećavamo do 90 sekundi, napredniji i do 4 min, tijekom 4-6 tjedana. Plenk – Izdržaj na laktovima snažno korelira s fizičkom spremom. Vježba je izuzetno zahtjevna te za motivaciju osobe koje vježbaju u medicinskom centru Faktor zdravlje obično se poslužim izrazom: idemo se malo odmoriti. To svakom vrati osmjeh na lice.

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row][cmsmasters_row data_shortcode_id=”pxazwxrd4b” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom_large=”0″ data_padding_top_large=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”1v90xhuntu” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_embed shortcode_id=”kxm8oq2n9e” link=”https://www.youtube.com/watch?v=A66fUa9S8E8″ animation_delay=”0″][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Odgovori

Domobranska 25, Zagreb

Dogovorite termin

Dogovorite termin

01 3737 333

Pošaljite upit

Pošaljite upit

info@faktorzdravlje.com

Poliklinika Faktor Zdravlje
Call Now ButtonKontakt