COVID 19 FAKTOR

COVID-19 (SARS-CoV-2) i lokomotorni sustav

Koštano-zglobni i mišićni sustav propadaju ako ne vježbamo, ali isto vrijedi i za ostale organske sustave. Trebali bi zadržati razinu tjelesne aktivnosti unatoč smanjenim mogućnostima kretanja. Difuzna atrofija mišića tipična je posljedica nevježbanja, mišići postaju slabiji, ukočeniji, manje fleksibilni, manje agilni s povećanim rizikom pada i ozljede.

Zglobovi su kod neaktivnosti i smanjene mobilnosti skloni kontrakturi, odnosno smanjenom opsegu pokreta koji vodi prema redukciji svakodnevnih aktivnosti koje posljedično smanjuju mogućnost organizma da se obrani od infekcija. Koštani sustav kod neaktivnosti reagira smanjenjem koštane mase i mineralizacije što je poznato kao osteoporoza. Osteoporoza vodi povećanju rizika od frakture. Vježbanje u ovim uvjetima nužno je, stoga je bitno skupiti motivaciju i pronaći volju, ideju i maštovitost kako da ostanete aktivni.

Tim stručnjaka u Faktoru zdravlje stoji vam na raspolaganju putem telefona (099 3737 333 ili 01 3737 333), e-maila ili web stranice. Naši liječnici specijalisti fizijatri i reumatolozi znaju koje vježbe su indicirane s obzirom na bolest, a moguće je uspostaviti i telemedicinski video poziv putem pametnih telefona i kompjutera. Fizioterapeuti i kineziolozi unutar Poliklinike svo vrijeme vam stoje na usluzi da svojim znanjem i idejama osmisle vježbe i trenažni program kojim ćete unaprijediti svoje zdravlje.

Vaša poliklinika Faktor zdravlje

Domobranska 25, Zagreb

Dogovorite termin

Dogovorite termin

01 3737 333

Pošaljite upit

Pošaljite upit

info@faktorzdravlje.com

Poliklinika Faktor Zdravlje
Call Now ButtonKontakt