Pon. - Pet. 08:00 - 20:00
  Dogovorite termin : 01 37 37 333 099 37 37 333

Bezbolan i funkcionalan pokret u Faktoru Zdravlje

Faktor zdravlje je medicinski centar za dijagnostiku i liječenje lokomotornog sustava. Lokomotorni sustav je sustav organa za pokretanje koji uključuje kosti, mišiće, zglobove, tetive i ligamente ali i sve one organe koji imaju utjecaj na taj sustav prije svega neurološke, kardiovaskularne, endokrine, gastrointestinalne, oftalmološke i druge te ih integrira u ljudski organizam sa svim svojim psihofizičkim osobinama.

Grana medicine koja ujedinjuje znanja vezana uz sustav organa za pokretanje je Fizikalna i rehabilitacijska medicina koja na medicinski znanstveni način uz pomoć najnovijih znanja iz područja fizike, biologije, kemije koje u službi medicine pomažu zdravlju kostiju, mišića i zglobova.

Fizijatar je doktor medicine odnosno liječnik specijalist koji nakon medicinskog fakulteta specijalizira fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, svojim integralnim znanjem može pomoći drugim specijalnostima da organizam vrate u punu psihofizičku kondiciji. Fizijatar koji se usavršava dalje u području reumatologije postaje subspecijalist reumatolog.

U timu Faktora Zdravlje uz liječnike specijaliste fizijatare i reumatologe sudjeluju kao suradnici razne druge grana i drugi zdravstveni profesionalci kao što su fizioterapeuti, kineziolozi, medicinske sestre. Upravo je to naš moto da vam sva ta znanja budu na usluzi. Naš tim je dinamičan te je spoj iskustva i mladosti pun je energije da vam pomogne kako bi se otkrili uzroci bolesti i stanja, te smanjili bolovi i povećala pokretljivost vašeg organizma. Rekreativci, sportaši ali i onu u ozbiljnim godinama često imaju vratobolje, križobolje, te bolove u zglobovima ruku i nogu nastale kao posljedica ozljeda, dugotrajnog mirovanja vezanog uz posao i radne napore. Također bolesti mogu biti posljedica upalnih, infektivnih i autoimunih poremećaja te je potrebno upravo integralnim medicinskim znanjem proniknuti u etiologiju i patogenezu bolesti kao bi se zajedničkim naporima osobe i medicinskog tima vratilo zdravlje organizma.

U Medicinskom centru Faktor zdravlje možete se oporaviti od ozljeda kostiju i zglobova, ali i unaprijediti svoje fizičke sposobnost u dobivanju vrhunskih sportskih i rekreativnih rezultata. Niz hrvatskih reprezentativaca u raznim sportovima prepoznalo je naš centar kao bazu. Obratite se s povjerenjem timu Faktora Zdravlje